Archiv rubriky: Proběhlé workshopy

Minimalismus a odpovědná spotřeba, aneb jak se vyznat, co je ekologické?

V rámci diskuzního večera s Alvinem Korčákem a Petrem Ledvinou o minimalismu a odpovědné spotřebě jsme se mohli dozvědět nejen o tom, jak snížit svoji spotřebu, ale také, jak nakupovat co nejudržitelněji. V první části večera nastínil Petr Ledvina z ekologického institutu Veronica, jakým způsobem může jednotlivec vysledovat a zmírnit svůj dopad na životní prostředí. Měřítkem…
Číst více.

Recepty k workshopu: domácí čistící prostředky

Všechny recepty jsou dostupné ke stažení v .pdf verzi zde.

Recepty k workshopu: jak si vyrobit vlastní kosmetiku

  Všechny recepty jsou dostupné ke stažení v .pdf zde. Video z online workshopu s postupem je ke zhlédnutí na tomto odkazu: https://www.youtube.com/watch?v=D1jOq-vwo9s  

Článek – Jak na Vánoce bez odpadu?

V úterý 3. prosince 2019 proběhl workshop v Toulcově dvoře, na kterém si účastnici mohli vyzkoušet vyrobit vlastní domácí kosmetiku z přírodních surovin a bez zbytečné přidané chemie. Lektorky Halina Holá a Markéta Hrnčálová nejdříve představily, proč je důležité se chemii ve výrobcích vyhýbat. Jedním z důvodů je, že velké množství kosmetických výrobků obsahuje látky…
Číst více.

Pozvánka – Jak na Vánoce bez odpadu?

Zveme vás na workshop, kde se dozvíte tipy na bezodpadové Vánoce.  Akce se bude konat v úterý 3. prosince od 18:00 v malé přednáškové místnosti v Toulcově dvoře (Kubatova 32/1, Praha 10). Chcete načerpat inspiraci, jak omezit v domácnosti množství odpadu a nezdravých výrobků? Chcete zjistit, jak se dají jednoduše vyrobit věci, které si kupujete v obchodech?…
Číst více.

Článek – Jak neplýtvat potravinami?

Ve středu 27. listopadu proběhl v Café AdAstra seminář o šetrném nakládání s potravinami a jídlem. Večerem účastníky provedl David Hájek z iniciativy Zachraň jídlo. Plýtvání potravinami a jídlem je v současné západní společnosti bohužel rozšířený fenomén. Třetina všeho vyprodukovaného jídla na světě se vyhodí. S jídlem však vyhazujeme také peníze, stále vzácnější vodu, lidskou…
Číst více.

Pozvánka – Jak neplýtvat potravinami

Zveme vás na seminář o šetrném nakládání s potravinami a jídlem, který se bude konat ve středu 27. listopadu od 18:00 v Café AdAstra (Podskalská 8, Praha 2). Třetina všeho vyprodukovaného jídla na světě se vyhodí. S jídlem ale vyhazujeme také peníze, stále vzácnější vodu, lidskou práci a pohonné hmoty potřebné na dopravu. Kde se plýtvá s…
Číst více.

Článek – Jak na domácí kompostování a zero waste domácnost?

V úterý 17. září proběhl v Dětském klubu Šárynka workshop o domácím kompostování a snižování odpadů v domácnosti. Ředitel organizace Ekodomov Tomáš Hodek účastníkům představil problematiku nakládání s odpady ve městech. Běžně totiž až 40% kompostovatelného odpadu skončí v odpadu komunálním, který dále pokračuje do spaloven nebo na skládky. Přitom při dobrém zkompostování se dá…
Číst více.

Pozvánka – Jak na domácí kompostování a zero waste domácnost?

Zveme vás na workshop o domácím kompostování a snižování odpadů v domácnosti, který proběhne v úterý 17. září od 18:00 v Dětském klubu Šárynka v Šáreckém údolí, Praha 6 – Dejvice. Jak se dá ve městě přeměnit 40% komunálního odpadu v kvalitní kompost? K čemu ho lze použít? A jak můžeme docílit co nejvíce bezodpadové domácnosti? Nezůstaneme jen u…
Číst více.

Workshop – Jak si vyrobit vlastní kvalitní a čistou kosmetiku?

Ve středu 28. listopadu jsme pořádali workshop, na kterém se účastníci mohli naučit, jak si jednoduchým způsobem vyrobit vlastní kosmetiku, a tím se vyhnout zbytečné produkci odpadů (především plastů). Výrobou čisté přírodní domácí kosmetiky lze také předejít další zátěži životního prostředí v podobě špatně vstřebatelných látek do životního prostředí, které jsou v běžné kosmetice často…
Číst více.