Archiv rubriky: jídlo

Kam s odpady po Vánocích?

Vánoce jsou svátky, při kterých vzniká nejvíce odpadů. Nabízíme proto několik rad a tipů, jak je správně roztřídit a dál s nimi naložit.  Vaření Vánoce se ve většině českých rodin neobejdou bez smažení. Ať už připravujete kapra, řízky, nebo bezmasou alternativu, zbude vám v pánvi hodně přesmaženého oleje. Ten však nepatří do výlevky ani záchoda.…
Číst více.

Pozvánka – Jak neplýtvat potravinami

Zveme vás na seminář o šetrném nakládání s potravinami a jídlem, který se bude konat ve středu 27. listopadu od 18:00 v Café AdAstra (Podskalská 8, Praha 2). Třetina všeho vyprodukovaného jídla na světě se vyhodí. S jídlem ale vyhazujeme také peníze, stále vzácnější vodu, lidskou práci a pohonné hmoty potřebné na dopravu. Kde se plýtvá s…
Číst více.

Volný čas – jídlo a pití

Velkou část odpadů, které produkujeme na našich cestách tvoří obaly od jídla a pití. Přitom produkci odpadů se dá jednoduše vyhnout, pokud se před cestou dobře připravíme. Především je důležité s sebou nosit vlastní lahev na pití. Na trhu jsou dnes dostupné lahve z různých materiálů, od skleněných, přes opakovaně používatelné plastové až po kovové.…
Číst více.

Pracoviště – jídlo a pití

Jídlo a pití jsou důležitou součástí našeho života. Jen málokterý zaměstnavatel neposkytuje stravenky, neprovozuje kantýny či jídelny, nekupuje občerstvení na porady, pro veřejné akce atd. Potraviny mají přitom zásadní vliv na životní prostředí. Jejich vznik přispívá ke globálnímu oteplování více než všechna auta, kamiony, letadla a vlaky dohromady a stojí za spotřebou většiny pitné vody.…
Číst více.

Nakupování – potraviny

Potraviny mají zásadní vliv na naše zdraví i na životní prostředí. Velká většina potravin je však balena do obalů, které pak tvoří hromady často nerecyklovatelného odpadu. Abychom snížili jejich produkci je potřeba si předem rozmyslet a zvážit:

Domov – jídlo

Potraviny mají zásadní vliv na naše zdraví i na životní prostředí. Jíme stále více masa, tučných jídel, mléčných výrobků a cukru. Každý Čech v průměru sní 120 g vepřového denně. Obezitou či nadváhou trpí třetina dospělých lidí na planetě.